PATIENSHARPAN.COM
Regler
Stäng

AGNES SOLITAIRE

Välkommen till Solitaire Agnes. Spela gratis en av de mest beroendeframkallande variationerna i Klondike-kortspelet. Reglerna för layouten är på många sätt lika och målet är att samla alla kort i färg i fyra högar med fundament för att rensa spelplanen.

Du kan enkelt lära dig att spela Agnes Solitaire om du tidigare har spelat Klondike Solitaire, det finns många liknande funktioner här.

Solitaire spelas med 52 kort i en standardlek. De första 28 korten delas ut som i Klondike. Nästa kort placeras på den första av de fyra stiftelserna och anger värdet på baskorten för det spelet. Alla andra kort med samma värde måste placeras på de återstående tre baserna. Spellagret är 7 kort. De delas ut längst ner på spelplanen och är tillgängliga när som helst.

Regler - AGNES SOLITAIRE

  • fundamenten samlas efter färg;
  • högar med kort på bordet är uppradade med alternerande färger i fallande ordning;
  • om det inte finns några alternativ för att flytta och sortera på spelplanen kan du fortsätta spelet med reservkort;
  • en viktig egenskap hos spelet Agnes - lagret får 7 kort vardera. Om spelet inte kan fortsättas kan du använda en ny uppsättning;
  • valfritt kort eller till och med en sekvens som inte har samma färg kan ta plats på spelplanen - den här funktionen i Agnes Solitaire gör layouten särskilt intressant!

Det finns två versioner av Agnes Solitaire. Den som beskrivs ovan kallas Agnes Bernau. En annan version av patiens "Agnes 2", det alternativa namnet är "Agnes Sorel". Det anger inte värdet för fundamentet, och sorteringen på spelplanen tillåter inte alternerande färger.