PATIENSHARPAN.COM
Regler
Stäng

KLONDIKE SOLITAIRE

Den mest intressanta typen av Klondike Solitaire. Spela gratis utan registrering! Målet med spelet är att ordna en kortlek på 52 kort i kolumner med färg, med hjälp av aktiva kort.

Regler - KLONDIKE SOLITAIRE

På spelplanen läggs 28 kort ut i sju kolumner. 1 kort i det första, två kort i det andra, och så vidare i stigande ordning. Formen på layouten liknar en dubbelt vikduk. De återstående 24 korten utgör grunden och används på spelarens begäran. Du måste sortera dem efter färg och börja med essen i fyra stiftelser längst upp till höger. Sekvensen är fallande: du lägger två på esset och upp till kungen.

Huvudskillnaden mellan tre kort Klondike Solitaire och den klassiska patiens är i ett begränsat antal aktiva kort, vilket stimulerar analysen av situationen och sökandet efter det mest lönsamma drag. Endast det översta kortet från avfallet kan vara ett spelkort, det är viktigt att sortera det till fundamentet eller ett uppåt-kort i kolumnen.

Det är tillåtet att flytta kort över spelplanen, med uppmärksamhet åt färgförändringen och i fallande ordning. Endast en kung kan flyttas till ett tomt utrymme. Det kan vara ett kort eller en sekvens av kort.

Klondike Solitaire-strategi

Metoden för tre kort som delas ut samtidigt dikterar sorteringsmönstren. I den klassiska versionen av Klondike Solitaire spelar antalet drag vikt. Alla kort i det extra däcket kan användas när som helst.

Du har bara tillgång till ett kort från den tredubbla layouten så du måste beräkna dina drag. Om du tar det översta kortet från stacken kan resten flyttas på en. Således kan du beräkna hur många kort som ska tas bort för att få det önskade med full rullning.

I gamla tider är detta sätt att lösa Klondike patiens med tre kort som kallas "profetiska" på grund av behovet av allvarliga logiska ansträngningar. Man trodde att en person som kan koncentrera sig på sekvensering kan distrahera från fåfänga tankar, koncentrera sig på det viktigaste och få det enda rätta svaret på din fråga. Tro det eller inte, det här är ett bra sätt att vila! Ha ett trevligt spel!